VVAK studie dag 12 oktober 2017

Geplaatst op 22-09-2017  -  Categorie: Agenda

VVAK studiedag 12 oktober 2017:

 

De vertrouwensarts en jeugdigen met speciale zorg behoeften

Geaccrediteerde scholingsdag voor vertrouwensartsen Veilig Thuis en overige belangstellende artsen. Alleen vooraf aangemelde  belangstellende artsen worden na bevestiging van de inschrijving toegelaten. bewijs van inschrijving wordt u toegestuurd.

 Locatie:  Amersfoort 

 

Programma:

11.15: aanvang programma

 11.15-12.45 de ziekte van Lyme: teken en addertjes onder het gras T. Wolfs, kinderinfectioloog WKZ :

Lymeziekte wordt wel de kameleon onder de infectieziekten genoemd. Ze kan immers veel gedaantes aannemen en op enkele karakteristieke uitingen na is symptomatologie vaak niet specifiek. Diagnostiek naar Borrelia burgdorferi is niet altijd eenvoudig en helaas ontbreken vooralsnog activiteit markers voor de ziekte.

In de lezing wordt ingegaan op symptomatologie, diagnostiek en de vele controversen waarmee de behandelaar van patienten met Lymeziekte, of vermeende lymeziekte wordt geconfronteerd.

 12.45-13.15  lunchpauze

 13.15-14.45  Filmmakers i.p.v. fotografen. Over de signalering van veilige en onveilige situaties thuis.

Jan Peter Rake, kinderarts & twee medewerkers van kinderthuiszorgorganisaties, namens de Brancheorganisatie Medische Kindzorg Thuis (BMKT)

Kinderverpleegkundigen van kinderthuiszorgorganisaties zijn vaak intensief betrokken bij de zorg voor ernstig/chronisch zieke kinderen in de thuissituatie. Hierdoor zijn zij als geen ander in staat veilige en onlige situaties te signaleren en te rapporteren. Hun observaties zijn geen momentopname maar de resultante van regelmatige contacten met het zieke kind in de thuissituatie.

14.45-15.00 u: theepauze

 15.00-16.45 uur: Veilig thuis bij niet eten?

Drs Annemarie van Bellegem, kinderarts sociale pediatrie Emma kinderziekenhuis, gespecialiseerd in eetstoornissen en Miranda Fredriks Kinder- en jeugd psychiater van het Emma kinderziekenhuis:

Psychiatrische eetstoornisproblematiek bij jeugdigen: wat is en kan de rol van Veilig Thuis zijn?  Aan de hand van casuistiek zullen juridische kaders, routes in de hulpverlening en mogelijkheden voor ondersteuning van ouders bij eetproblematiek besproken worden.

 

16.45-17.00 uur Samenvatting van de dag,

brede discussie en  centrale afsluiting van de dag

 

Accreditatie (ABsG en VVAK 5 pnt) is aangevraagd voor de gehele dag. Registratie in GAIA volgt indien de volledige scholingsdag is gevolgd. Certificaat van aanwezigheid wordt na afloop uitgereikt.

 Gratis voor leden, aanmelden via leden login van de VVAK website  (www.vertrouwensartsen.nl )

Introducees 75 euro inschrijfgeld, aanmelden via ofni.[antispam].@vertrouwensartsen.nl .

 Wij verzoeken eventuele laatkomers vriendelijk doch dringend een plekje achter in de zaal te zoeken. Telefoon graag uit of indien telefonische bereikbaar strikt noodzakelijk is, graag op trilstand. Voorkeur heeft om uitsluitend per mail of app bereikbaar te zijn voor Veilig Thuis.

We zullen na iedere lezing een evaluatie doen met behulp van een app.

Graag daarom allen je mobiel meenemen met werkend internet.

 

We hopen jullie allen te zien op deze VVAK-dag.

 Met vriendelijke groet namens Congrescommissie en bestuur VVAK


Agenda

VVAK geaccrediteerde NVK scholing Obesitas 15 maart 2018

Datum: 22 februari 2018
Categorie: Agenda
  15 maart 2018, Madurodam, Den Haag   NVK Jubileumsymposium Obesitas ‘Obesitas, een groot probleem klein maken en klein houden’! Obesitas is een toenemend p...

VVAK dag 20 maart 2018

Datum: 07 februari 2018
Categorie: Agenda
  VVAK studiedag  20 maart 2018:   “De vertrouwensarts en ouderenmishandeling: medisch en juridische aspecten.   Geaccrediteerde scholingsdag voor vertrouwensartsen Veilig Thuis en over...

Geaccrediteerde scholing over eetstoornissen

Datum: 16 januari 2018
Categorie: Agenda
Eetstoornissen   Verderlichte lijven, loodzware gevolgen... Dinsdag 24 april 2018, Gooiland, Hilversum     Een oogopslag van een kind met anorexia zegt alles. De impac...